2022-11-27

- Idag säger vi grattis till Eddie (Tiro x Uma) och matte Isabelle som tävlat rallylydnad klass 1 (Norge), det resulterade i ett kvalificerat resultat på 183p!


Stort grattis!

2022-11-19

- Idag säger vi grattis till Njunni (Tiro x Hjulie) och matte Anna-Karin som spårat till sig sitt andra 1:a pris i öppenklass viltspår!


Stort grattis!

2022-11-13

- Idag har Tiro min Tiro ställts ut i Danmark på Dansk vinnarutställning i Herning. Tiro var helt klart bäst denna dag, och resultatet blev följande:


Excellent

Bästa championhane

CK

Bästa hane

CACIB

BIR

Dansk utställningschampion

Dansk vinnare 2022

Internationell Show Champion (C.I.E)


Så tacksam för denna hund!

2022-11-13

- Idag säger vi grattis till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som tävlat rallylydnad mästarklass. Det resulterade i två cert på 90p, och 99p.


Stort grattis!

2022-11-12

- Idag säger vi grattis till Viddjá (Tiro x Hjulie) och matte Angela som ställt ut i Danmark. Det resulterade i 3:e bästa tik, danskt cert och därmed Dansk utställningschampion!


Stort grattis!

2022-11-12

- Idag säger vi grattis till Njunni (Tiro x Hjulie) och matte Anna-Karin som spårat till sig sitt första 1:a pris i öppenklass viltspår!


Stort grattis!

2022-11-05

- Idag säger vi grattis till Kiwi (Tiro x Tikka) och matte Mikaela som tävlat agilityklass 3, som resulterade i en pinne!


Stort grattis!

2022-10-30

- Idag säger vi grattis till Enya (Tiro x Uma) och matte Karen-Anne som tävlat lydnadsklass 1 i Norge, som resulterade i ett 1:a pris på 291p!


Stort grattis!

2022-10-30

- Idag säger vi grattis till Lava (Tiro x Tikka) och matte Maria som tävlat lydnadsklass 1, som resulterade i ett 1:a pris på 261p!


Stort grattis!

2022-10-23

- Idag säger vi grattis till Kiwi (Tiro x Tikka) och matte Mikaela som kvalat in till lag SM i agility 2023!


Stort grattis!

2022-10-22

- Idag säger vi grattis till Eddie (Tiro x Uma) och matte Isabelle som bestått godkänt kvalificeringsprov för retrieverjakt!


Stort grattis!

2022-10-15

- Sundsvall internationella

Domare: Marianne Holmli


𝐉 𝐒𝐄 𝐕𝐂𝐇 𝐒𝐄 𝐔𝐂𝐇 𝐅𝐈 𝐂𝐇 𝐍 𝐔𝐂𝐇 𝐒𝐄 𝐕-𝟏𝟗 𝐍𝐕-𝟐𝟐 𝐑𝐋𝐃𝐍 𝐑𝐋𝐃𝐅 𝐑𝐋𝐃𝐀 𝐒𝐄𝐑𝐀𝐋𝐋𝐘𝐂𝐇 𝐒𝐏𝐇𝟏 𝐍𝐣𝐮𝐩𝐚𝐯𝐚𝐥𝐥𝐞𝐧𝐬 𝐓𝐢𝐫𝐨

1 chkl

CK

1 bhkl

BIR

CACIB

Berättigad att ansöka om INTERNATIONELLT UTSTÄLLNINGSCHAMPIONAT 'C.I.B'


𝐋𝐃 𝐒𝐓𝐀𝐑𝐓𝐊𝐋𝐀𝐒𝐒 𝐑𝐋𝐃 𝐍 𝐑𝐋𝐃 𝐅 𝐒𝐭𝐣ä𝐫𝐧𝐬𝐭𝐨𝐟𝐭 𝐌𝐚𝐝𝐨𝐧𝐧𝐚 ’𝐑𝐚𝐲𝐚’

1 uhkl

CK

2 btkl

Reserv CERT

Reserv CACIB


Alltså vilken dag det blev på internationell utställning i Sundsvall idag! Mina fantastiskt fina hundar! Planen var att jaga Tiros sista CACIB, och det lyckades vi ta med bravur, då han blir bästa championhane, bästa hane och BIR, och därmed får jag ansöka om hans internationella utställningschampionat, C.I.B! Alltså Tiros 6:e championattitel!! Fatta den! så stolt och mallig.


Inte nog med det så slår lilla fjärt Raya till och blir andra bästa tik med reserv cert och reserv cacib! Vilken dag alltså.

2022-10-09

- Idag åkte vi till Hudiksvalls BK för att jaga vårat sista kvalificerade resultat i rally fortsättningsklass. Första banan kändes så bra! Hon var glad och med hela tiden. 3 nosningar stod mellan oss och 100 poängaren! Men fina 97p är vi så nöjd med. Andra banan var hon tröttare och lite mer okoncentrerad, med några små missar och en felövning skrapa vi ändå ihop 82p. Och Raya har därmed fått sin tredje titel RLD F!

2022-10-09

- Idag säger vi grattis till Lava (Tiro xTikka) och matte Maria som startat på tollingjaktprov nybörjarklass, det resulterade i ett excellent och uppflytt till öppenklass!


Stort grattis!

2022-10-01

- Idag säger vi grattis till Kiwi (Tiro xTikka) och matte Mikaela som tävlat agilityklass 3, och det resulterade i deras första SM-pinne!


Stort grattis!

2022-10-01

- Idag säger vi grattis till Kila (Tiro x Hjulie) och matte Jenny som tävlat nosework igen. Det resulterade i deras anda NW1 diplom!


Stort grattis!

2022-09-24

- Idag säger vi grattis till Viddjá (Tiro x Hjulie) och matte Angela som debuterat på nybörjarklass tollingjaktprov, det resulterade i ett Good och ny titel J.


Stort grattis!

2022-09-18

- Idag säger vi grattis till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som tävlat rally mästarklass igen. Det resulterade i 94p, deras tredje CERT och därmed även SVENSK RALLYLYDNADSCHAMPION! 


Stort grattis!

2022-09-14

- Idag säger vi grattis till Säpo (Tiro x Uma) med familj som fått ett mycket fint röntgen resultat registrerat. Säpo är friröntgad med HD B och ED ua 0+0.


Stort grattis!

2022-09-10

- Idag säger vi grattis till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som tävlat rally mästarklass i Karlstad. Det resulterade i en otrolig 100 poängsrunda, klassvinst och deras andra CERT. 


Stort grattis!

2022-08-29

- Idag säger vi grattis till Kila (Tiro x Hjulie) och matte Jenny som tävlat nosework klass 1. Det resulterade i ett grymt arbete, deras första diblom i NW1, de fick även ett SSE.


Stort grattis!

2022-08-29

- Idag säger vi grattis till Enya (Tiro x Uma) med familj, då Enya varit och röntga sig med bästa resultat! 

HD A ED UA 0!


Stort grattis!

2022-08-21

- Idag säger vi grattis till Enya (Tiro x Uma) och matte Karen-Anne som tävlat rallylydnad klass 1 i Norge. Det resulterade i ett kvalificerat resultat på 194p, en 2:a plats och uppflytt till klass 2.


Stort grattis!

2022-08-28

- Idag har jag och Raya tävlat rallylydnad fortsättningsklass, det resulterade i två kvalificerade resultat på 79 och 91 poäng. en 2:a plats och en 1:a plats.

2022-08-21

- Idag säger vi grattis till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som tävlat rallylydnad mästarklass, vilket resulterade i deras första cert på 92p.


Stort grattis!

2022-08-15

- Raya har röntgas med mycket bra resultat, HD B+B och ED 0+0!

2022-08-13

- Idag säger vi grattis till Lava (Tiro x Tikka) och matte Maria som ställt ut i Ronneby! Det resulterade i excellent, CK och fjärde bästa tik!


Stort grattis!

2022-07-30

- Idag säger vi grattis till Viddjá (Tiro x Hjulie) och matte Angela som ställt ut i Ransäter! De kammade hem BIM samt ett nordic cert!


Stort grattis!

2022-07-30

- Idag säger vi grattis till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som tävlat rallylydnad avanceradklass. Det resulterade i två kvalificerade resultat på 99p och 100p och därmed titeln RLD A!


Stort grattis!

2022-07-30

- Vilket team dom är Frida och Nalo (Tiro x Hjulie)! igår tog de pris på debuten på TJP idag tar dom sina två sista cert i rallylydnad och kan därmed titulera sig som SVENSK RALLYLYDNADSCHAMPION!


Stort grattis!

2022-07-30

- Där satt den kompis!


Där jävlar satt den! Tollingjaktprov, öppenklass i Ockelbo. Och vi kniper vårt första excellent (1:a pris).


Vad har jag gjort för att förtjäna den här hunden!

2022-07-29

- Idag säger vi stort grattis till Nalo (Tiro x Hjulie) och matte Frida som på sin debut på tollingjaktprov fick bedömningen good (3:e pris)! vilket betyder att Nalo nu kan titulera sig som jaktmeriterad, och lägga till titeln J till sitt namn.


Stort grattis!

2022-07-29

- Årets första tjp och första ever för lille May-May! Raya nollade idag, men gjorde mycket fint! Och lite annat som var mindre bra. Domaren idag beskrev henne bra ”här har vi 13kg envishet!” och ja det kan man säga! haha! Men jag gick in med inställningen att detta år ska vi bara prova oss fram, och testa så mycket vi kan. Se hur hon hanterar provliknande situationer m.m! Jag struntar fullständigt i om vi nollar, erfarenheten och få se henne växa är så mycket viktigare! Och kul har vi! det jag fick kvitto på är att hon är en intensiv och snabb hund, med otroligt mycket vilja, viltspontanitet och uthållighet. Hon klarar störning av publik och funktionärer mycket bra och har envishet på ett bra sätt! Hon ska bara lära sig att lyssna lite bättre och inte BARA gå efter eget huvud får ju ändå vara glad över att domaren sa att han vill se henne igen!


Tiro gör ett mycket fint öppenklassprov som resulterar i ett Good. Han var taggad till tänderna och strular till det lite i dubbelmarkeringen samt vattendirigeringen. Men gör ett fantastiskt sök där många andra hundar hade det jobbigt, samt en mycket bra landdirigering! Många vinster i både söket och tollingarbetet! Nu ska vi bara få tillbaka lite lugn i starten för oss, så vi kan koncentrera oss ännu bättre på markeringarna samt dirigeringen.


Nu är vi igång!! Nu kör vi!

2022-07-23

- Idag säger vi stort grattis till Kiwi (Tiro x Tikka) och matte Micaela som tagit pinne och en 2:a plats i agilityklass 2. Därmed är detta fantastiska ekipage uppflyttad till klass tre i både hoppklass och agilityklass!


Stort grattis!

2022-07-22

- Idag säger vi stort grattis till Säpo (Tiro x Uma) med familj, då Säpo har blivit ögonlyst UA!


Stort grattis!

2022-07-21

- Idag säger vi stort grattis till Nalo (Tiro x Hjulie) och matte Frida som tävlar rallylydnad mästarklass, det resulterade i att de tog hem sitt första CERT på 94p!


Stort grattis!

2022-07-10

- SKK nationell utställning Alfta.

Domare: Martin Johansson

Anmälda tollare: 27

𝗝 𝗦𝗘 𝗩𝗖𝗛 𝗦𝗘 𝗨𝗖𝗛 𝗙𝗜 𝗖𝗛 𝗡 U𝗖𝗛 𝗦𝗘 𝗩-𝟭𝟵 𝗡𝗢 𝗩-𝟮𝟮 𝗥𝗟𝗗𝗡 𝗥𝗟𝗗𝗙 𝗥𝗟𝗗𝗔 𝗦𝗘 𝗥𝗔𝗟𝗟𝗬𝗖𝗛 𝗦𝗣𝗛𝟭 𝗡𝗷𝘂𝗽𝗮𝘃𝗮𝗹𝗹𝗲𝗻𝘀 𝗧𝗶𝗿𝗼

• Bästa championhane

•Excellent

•CK

•Bästa hane

•BIM

𝗥𝗟𝗗 𝗡 𝗦𝘁𝗷ä𝗿𝗻𝘀𝘁𝗼𝗳𝘁 𝗠𝗮𝗱𝗼𝗻𝗻𝗮 ”Raya”

• Bästa juniortik

• Very good


Tiro min Tiro lyckas bli bästa hane återigen, och som alltid är han den enklaste hunden att ha och göra med! Lille Raya var ett poppande popcorn, men så glad och peppad! Hon behöver bara lite mer päls och tid att utvecklas så kommer det bli super bra! Och vi måste träna lite på att kunna trava ett helt varv utan att studsa i ögonhöjd varannat steg.


Så otroligt många fina resultat för kennel Njupavallens! Bland annat bästa uppfödargrupp med HP och otroligt fin kritik.


Men det ABSOLUT roligaste av allt är att Tiros valpar Leffe och Viddja blir båda två SVENSKA UTSTÄLLNINGSCHAMPIONS idag! Så roligt! Och jag är en så otroligt stolt farmor!


RLDN RLDF LD START SE U(u)CH Pathseekers my soulmate viddjá (Tiro x Hjulie)

SE U(u)CH Tollarbos Tikkande Leffe Lik Tiro (Tiro x Tikka)

2022-07-10

- Idag säger vi stort grattis till Nila (Tiro x Hjulie) med familj som varit på inofficiell utställning i Boden. det resulterade i BIR med HP.


Stort grattis!

2022-07-09

- Idag säger vi stort grattis till Njunni (Tiro x Hjulie) och matte Anna-Karin som varit på utställning i Sunne, det resulterade i ett Very good.


Stort grattis!

2022-07-09

- Idag säger vi stort grattis till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som tävlat rallylydnad avanceradklass. Det resulterade i ett kvalificerat resultat på 98p och klassvinst.


Stort grattis!

2022-06-20

- Idag fyller han år! Min stora kärlek och själsfrände blir 6 år idag. Som jag älskar denna hunden!

2022-06-18

- Vilken helg det blev! Tre dagars utställning i Sandefjord, Norge. Fredag och söndag föll vi ifrån topp placeringar pga att han är totalt urfälld, men ändå mycket fina kritiker. Men på lördagen brydde sig inte domaren om hans nakna kropp utan älskade honom ändå!


På lördagen var han störst bäst och vackrast!


Domare: Frank H. Whyte, Storbritannien.

Anmälda tollare 51.


Tiro blir BIR med nordic cert, norskt stor cert och blir norsk utställningschampion och Norsk vinnare 2022! Helt sjukt!


Han plockar därmed hem sin 12:e titel och kan härmed titulera sig som..

J SE VCH SE UCH FI UCH NO UCH SE V-19 NO V-22 RLDN RLDF RLDA SE RALLYCH SP1 Njupavallens Tiro!


Drömmarnas hund!

2022-06-12

- Idag säger vi grattis till Viddja (Tiro x Hjulie) som varit på utställning i Vänersborg. Det resulterade i excellent och 2:a bästa öppenklass tik. Tyvärr inget sista cert idag, men det kommer!


Stort grattis!

2022-06-12

- Idag har jag och Raya tävlat rallylydnad nybörjarklass igen. Det resulterade i två kvalificerade resultat på 75p och 98p en första placering, samt hennes första titel RLD N.

2022-06-06

- Idag säger vi grattis till Enya /Tiro x Uma) och matte Laila som klarat de praktiska lydnadsprovet för att bli räddningshund i Norge.


Stort grattis!

2022-06-05

- Idag har jag och Raya debuterat i rallylydnad nybörjarklass. Det resulterade i två kvalificerade resultat på 90p och 95p. 

2022-06-05

- Idag säger vi grattis till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som tävlat rallylydnad avanceradklass, det resulterade i godkänt resultat på 97p och en 1:a plats.


Stort grattis!

2022-05-29

- Det har varit en helg i utställningens tecken i Trondheim, Norge för oss. Trots regn och kallt hela helgen och resultat som hade kunnat varit bättre så har vi haft det väldigt trevligt ändå. Tiros sista CACIB får tydligen vänta, men lämnar man all päls hemma så är det inte så lätt att slåss om topp placeringar med riktigt fullpälsade och snygga hanar. Men fin kritik, excellent, CK och 4:e bästa hane får vi väl ändå vara nöjd med!


Jakten på hans sista CACIB fortsätter!

2022-05-29

- I söndags var även Säpo (Tiro x Uma) på utställning i Sundsvall. Det resulterade i excellent och 1:a i juniorklassen!


Stort grattis!

2022-05-29

- Idag säger vi grattis till Love (Tiro x Tikka) som varit på utställning x2 i helgen i Sundsvall. Det resulterade i ett excellent och 1:a i öppenklass på lördagen samt ett very good på söndagen. Mycket fin kritik båda dagarna!


Stort grattis!

2022-05-27

- Idag kom Tiros 4:e kull till världen hos Soliandens kennel! Efter lite dramatik med en valp som låg fel åså fick det tillslut bli ett kejsarsnitt på Amulett. Nio valpar såg dagens ljus och allt hade gått bra med Amulett. Tyvärr så överlevde inte två av valparna så nu är det sju valpar kvar som vi hoppas klarar sig. det blev 4 hanar och 3 tikar.

2022-05-27

- Ibland blir det inte som man tänkt sig oavsätt hur mycket man vill att allt ska gå bra. Eddies (Tiro x Uma) röntgen resultat visade HD A och ED 3. Eddie har opererat sina armbågar med stor framgång och är nu helt frisk förklarad, och hur tråkigt det än är med en 3:a i statistiken så är huvudsaken han mår bra och kan leva ett fullt aktivt liv. Vi får såklart också glädjas åt att han har fantastikt fina höfter.

2022-05-26

- Idag har härliga Rayapiraya gått anlaget i viltspår, och det blev ett mycket väl godkänt resultat. Nu laddar vi om för öppenklass!

2022-05-22

- I helgen har Kivi (Tiro x Hjulie) och matte Alex tävlat lydnad startklass x2. Det resulterade i 2x 1:a pris på fina 186,5p och 197,5p! Och därmed tar de även hem titeln LD Startklass!


Stort grattis!

2022-05-21

- Idag säger vi grattis till Kiwi (Tiro x Tikka) och matte Mikaela som tagit sin tredje pinne i hoppklass 2 och därmed blivit uppflyttad till hoppklass 3!


Stort grattis!

2022-05-20

- Idag säger vi grattis till Kiwi (Tiro x Tikka) och matte Mikaela som tagit sin andra pinne i hoppklass 2 med vinst!


Stort grattis!

2022-05-20

- Idag säger vi grattis till Fomle (Tiro x Uma) och matte Malin till en lyckad röntgen som resulterade i HD A+A och ED UA 0+0!


Stort grattis!

2022-05-15

- Idag säger vi grattis till Lava (Tiro x Tikka) och matte Maria som kört tollingjaktprov nybörjarklass. Det resulterade i ett fint Very good (gamla 2:a pris).


Stort grattis!

2022-05-14

- Idag säger vi grattis till Enya (Tiro x Uma) och matte Karin-Anne som tävlat lydnadsklass 1 i Norge. Det resulterade i uppflyttning till klass 2 på 262p och en 3:e plats!


Stort grattis!

2022-05-12

- Idag säger vi grattis till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som idag blev utsedd till klubbmästare i inte mindre än tre grenar!

Lydnad startklass, Rallylydnad Nybörjare och Rallylydnad Fortsättning!


Stort grattis!

2022-05-07

- Idag säger vi grattis till Nalo (Tiro x Hjulie) och matte Frida som tävlat rallylydnad avanceradklass. Det resulterade i ett kvalificerande resultat på 82p och därmed var titeln RLD A i hamn!


Stort grattis!

2022-05-07

- Raya Piraya Räcerbralla vad bra du är! idag gjorde vi debut på lydnadsplanen i startklass och som vi gjorde det! Jag hade inte jätte höga förväntningar då vi egentligen tränat ganska lite, aldrig gått ett program helt utan belöning, hon är skendräktig som ett as och vi vaknade till regn. MEN! Vädret spricker upp, vi går in på planen med en härlig känsla och hon är så jäkla samlad och fin och precis lika glad som vanligt 171,5 poäng, 1:a pris och en 1:a placering! Heja heja dig Raya!

2022-04-29

- Idag säger vi grattis till Säpo (Tiro x Uma) med familj som spårat till sig ett godkänt anlag!


Stort grattis!

2022-04-24

-Idag säger vi grattis till Nalo och Kila (Tiro x Hjulie) och deras mattar Frida och Jenny som ställt upp i MuddyPaws, och de lyckades springa hem en 1:a plats i dualklassen!


Stort grattis!

2022-04-24

-Idag säger vi grattis till Leffe (Tiro x Tikka) och matte Anna som vänstervarvat i Västerårs, det resulterade i 3:e bästa hane med CK, jakten på det sista certet fortsätter!


Stort grattis!

2022-04-23

-Idag säger vi grattis till Viddja (Tiro x Hjulie) och matte Angela som varit på utställning, det resulterade i BIR och hennes andra CERT! Bara ett kvar till championat nu!


Stort grattis!

2022-04-23

-Idag säger vi grattis till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som tävlat lydnad startklass! Det resulterade i ett 1:a pris på 176p en andra placering samt titeln LD STARTKLASS!


Stort grattis!

2022-04-16

-Idag säger vi grattis till Kiwi (Tiro x Tikka) och matte Mikaela som idag tävlat agilityklass 2 i Norge och fått med sig 2 pinnar hem!


Stort grattis!

2022-03-27 - 2022-03-28

-I helgen har även Amulett varit här för parning. Två lyckade parningar fick de till med 24 minuter hängning vardera.


Nu hoppas vi på att det kommer ett gäng underbara valpar om några veckor!

2022-03-26 - 2022-03-27

-I helgen har vi haft stora framgångar 


På lördagen tog Raya ett excellent och blev tvåa i sin klass. Tiro blev då BIR, BIR jaktmeriterad och avslutade med BEST IN SHOW jaktmeriterad! Tiros son Leffe blev andra bästa hane och tog sitt första cert!


På söndagen fortsatte framgångarna om än mer! Raya vinner juniorklassen med excellent och återigen sköter hon sig exemplariskt och är nog tametusan den gladaste i ringen! Tiro blir bästa hane före sin son Leffe, Leffe tar sitt ANDRA cert och har nu bara ett kvar till championatet! Tiro blir sedan BIM efter dottern Viddja som blir BIR och får sitt första cert!! Alltså hur bra ungar har han inte? Tiro avslutar och blir BIR jaktmeriterad och avslutar med BEST IN SHOW 2 jaktmeriterad!


Väldigt fina resultat även för övriga Njupavallare som ställde upp


Men för att summera helgen så får alltså mina hundar plus Tiros avkommor tillsammans ihop:

2 x BIR

1 x BIM

8 x excellent

3 x cert

2 x BIR jaktmeriterad

1 x BEST IN SHOW jaktmeriterad

1 x BEST IN SHOW 2 jaktmeriterad


Wow! Tacksam

2022-03-12

-Idag säger vi grattis till Kiwi (Tiro x Tikka) och matte Mikaela som idag tagit pinne i agilityklass 2 och dessutom vinner klassen.


Stort grattis!

2022-02-26

-Efter nästan 1,5 år borta från lydnaden, så var jag och Tiro idag till Gävle för dubbelstart i klass 1! Första rundan visade han vart skåpet skulle stå! 274p trots en 0 på apporten då han tjuvstartade lite (lärdom, träna mer med kommendering). Men annars så fin!

Andra rundan var han lika glad och pigg men stadgan vart sisådär, haha! Men roligt hade vi!


Så med detta 1:a pris så åker vi nu hem och börjar träna för klass 2

2022-02-04

-Idag säger vi grattis till Love (Tiro x Tikka) och matte Evelina, som har har tävlat rallylydnad fortsättningsklass och fått en ny titel, RLD F.


Stort grattis!

2022-01-17

-Idag tog jag emot tråkigaa nyheter! Tyvärr blir det ingen parning mellan Holli ich Tiro just nu. Holli gjorde ett progesteron test idag och det visade sig att parningstillfället redan är förbi.


Jätte tråkigt såklart! Vi får se vad framtiden och nästa löp utvisar.

2022-01-16

-Idag säger vi grattis till Nalo (Tiro x Hjulie) och matte Frida, som har debuterat i rallylydnad avanceradklass. Tre starter och två godkända resultat på 82 och 95 poäng.


Stort grattis!

2021-12-24

Vi önskar er alla en


GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!

2021-11-30

Idag har dessa underbara ögon blivit ögonslysta UA!

2021-11-25

Idag blev Tiro farfar igen! Love (Tiro x Tikka) har blivit pappa till 6 stycken vackra små valpar hos Marielundbäckens kennel.

2021-11-16

Spännande grejer på gång nu för Tiro! Ännu en kull efter Tiro planeras till början av nästa år! Denna gång mellan Tiro och Holli (River Fox Hollister By Lefi).


Holli är en mycket intressant tik som jag har haft ögonen på länge, en mycket trevlig och häftig arbetshund. Tror och hoppas på att denna kombo kommer bli riktigt trevlig!


Läs mer om denna kombo här.


Tiro är nu planerad för två kullar i Sverige och möjligen en i Holland. Efter dessa kommer jag pausa Tiro för avel då jag kommer vilja utvärdera dessa kommande kullar.

2021-11-13

Stort grattis till Leffe (Tiro x Tikka) med matte Anna som ställde ut i Rättvik idag, det resulterade i 1:a öppenklass hanar samt 3:e bästa hane med excellent och CK samt en fin kritik!


Stort grattis!


2021-11-13

Stort grattis till Säpo (Tiro x Uma) med husse och matte som idag ställdes ut för första gången i Rättvik! Oplacerad i klassen men med fin och lovande kritik, och Säpo hade skött sig mycket bra!


Stort grattis!


2021-11-13

Herning, Danmark

Antal tollare: 32

Domare: Jan Roger Sauge, Norge


Så retligt så retligt så tar vi idag återigen hem reserv certet men idag klättrade vi ett hack och Tiro blev 2:a bästa hane! Kan man våga hoppas på att han kan klättra ytterligare ett hack imorgon då tro!


Viddjá fick excellent och placerade sig som 3:e bästa öppenklass tik.


2021-11-12

Tiro och dottern Viddjá (Tiro x Hjulie) är i helgen på tre dagars utställning i Herning Danmark.


Antal tollare: 29

Domare: Hans Erhard Grüttner, Tyskland


Snubblande nära var vi idag! Men nära skjuter ingen hare, Tiro 3:e bästa hane med excellent, CK och reserv cert! Surt så klart, men är så nöjd över hans prestation, han kunde inte ha gjort något bättre! tuff konkurrens, massvis med fina tollare!Viddjá blir 4:e bästa tik med excellent, CK och reserv cacib! Så bra jobbat och även hon har skött sig galant!

2021-10-23

Stort grattis till Lava (Tiro x Tikka) och matte Maria som idag blev klubbmästare i startklasslydnad på Karlskrona Brukshundklubb!


Stort grattis!

2021-10-16

Stort grattis återigen till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som idag tog ytterligare ett 1:a pris i startklass lydnad, på fina 183,5 poäng, som också resulterade i en värdig 2:a plats! bara ett första pris kvar nu! heja heja!


Stort grattis!

2021-10-10

Stort grattis till bruks-Kila (Tiro x Hjulie) och matte Jenny som idag spårat till sig ett godkänt resultat i lägreklass spår! Snart så sitter tävlingsformen lika bra som träningsformen, heja heja!


Stort grattis!

2021-10-10


Stort grattis till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som idag tog hem ett 1:a pris  167 poäng (trots en 0:a) och en tredjeplacering i startklass lydnad. Mycket fina poäng!


Stort grattis!2021-10-08

Idag har Nalo (Tiro x Hjulie) ögonlyst UA!

Spännande planer vänstas honom nästa år, som vi håller tummarna över att det blir av.

2021-10-02

Stort grattis till Clark (Diina x Tarraz) och matte Susanne som idag blivit uppflyttade till högreklass spår! Därmed är även titeln SPH1 i hamn!


Stort grattis!

2021-10-02

Stort grattis till Kiwi (Tiro x Tikka) och matte Mikaela som idag tog sista pinnen i agilityklass 1. Så nu är de uppflyttad till klass 2 både i hopp och agility!


Stort grattis!

2021-10-02

Stort grattis till Lava (Tiro x Tikka) och matte Maria som idag debuterade i lydnad startklass, det gick ju galant och de kammade hem ett 1:a pris på 168 poäng. 


Stort grattis!

2021-09-26

Stort grattis till Nila (Tiro x Hjulie) och matte Magdalena som idag debuterade på inoff utställning. Det gick fin fint och resulterade i bästa tik och BIM.


Stort grattis!

2021-09-26

Jaktprov säsongen är över för i år, då vi gjorde vårt sista prov igår i Ånnaboda. Vi kommer hem med ett 3:e pris och en go känsla. Ett klurigt men roligt prov genomförde vi, och Tiro gjorde sååå mycket fint som jag är väldigt nöjd med. Återigen visar han vilken mycket bra markör han är med bra minnesbilder! Mycket fin dirigering samt stadig, lyhörd och uppmärksam. Det vi ska lägga fokus på nu i vinter och till våren är snabbare upptag och att han ska bli mer spontan på gåsen då jag behövt stötta honom under provliknande situationer.

Får vi till detta, då kommer detta bli riktigt bra! Och vi planerar att komma tillbaka starkare än någonsin till nästa år!

Han är guld!

PLANER

Spännande parning på gång för Tiro.

Soliandens kennel planerar i slutet av 2021/våren 2022 för en valpkull mellan

LD startklass Vildandens Guldamulett af Gremir SE53711/2015 (PRA-prcd hereditärt fri, DNA-DE hereditärt fri, öga distichiasis, HD-grad B, ED 0) för att läsa mer om Amulett och Soliandens gå in på soliandens.se

J SE VCH SE UCH FI UCH SE-V19 RLDN RLDF RLDA SE RALLYCH SPH1 Njupavallens Tiro SE42989/2016 (PRA-prcd hereditärt fri, DNA-DE hereditärt fri, öga ua, HD-grad A, ED 0) för att läsa mer om Tiro gå in på Njupavallens.com eller hans egna hemsida thepawsomeleague.se

Beräknat HD-index 108 (210925)

I veckan hade vi besök av fina Amulett och matte Anna. Tiro och Amulett trivdes i varandras sällskap och under den korta stund de var här så kom dom in i en rytm som om de bott med varandra hela livet.  Amulett är en trevlig tik som har egenskaper jag verkligen gillar. Och det är ju ingen hemlighet att jag gillar hennes linjer eftersom Amulett är moster till Raya.

Så nu väntar vi med spänning på att hon ska börja löpa!

2021-09-25

Stort grattis till Nalo (Tiro x Hjulie) och matte Frida som återigen har briljerat på rallyplanen. Även denna gång tar de hem två kvalificerade resultat i fortsättningsklass på 97 och 89 poäng, och därmed titeln RLD F!


Stort grattis!

2021-09-11

Stort grattis till Kivi (Tiro x Tikka) och matte Mikaela som tävlat agility, två nollade lopp en andra plats och en pinne! Ni är fenomenala!


Stort grattis!

2021-09-11

Stort grattis till Nalo (Tiro x Hjulie) och matte Frida som återigen varit och glänst på tävlingsbanorna! Denna gång var det lydnad startklass, som resulterade i tävlingens enda uppflytt på 162 poäng, och därmed är titeln LD STARTKLASS i hamn!


Stort grattis!

2021-09-05

Stort grattis till Nalo (Tiro x Hjulie) och matte Frida som debuterade i rallylydnad fortsättningsklass! och som de gjorde det! Två kvalificerade rundor på 93 respektive 97 poäng.


Stort grattis!

2021-09-05

Stort grattis till Leffe (Tiro x Tikka) och matte Anna som har vänstervarvat i Leksand. Det resulterande i ett excellent samt 1:a i öppenklass!


Stort grattis!

2021-08-29

Stort grattis till Obi (Tiro x Uma) och matte Rie som varit på sin första utställning, och det kunde ju inte ha gått bättre! BIR och BIS 2 blev det fina resultatet, och han hade skött sig ypperligt bra!


Stort grattis!

2021-08-28

Stort grattis till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som skapar tävlingsrutin med bravur! på två helger har det fixat 4 kvalificerade resultat i fortsättningsklass på fina poängen 92p, 87p, 94p oh 98p!


Stort grattis!

2021-08-21

Stort grattis till Nalo (Tiro x Hjulie) och matte Frida som varit ut och briljerat på rallybanorna! Med hem kommer två kvalificerade rundor på 87p och 92p och Nalos första titel RLD N!


Stort grattis!

2021-08-21

Stort grattis till Kiwi (Tiro x Tikka) och matte Mikaela som återigen har glänst på agility banorna! 0 fel, en andra placering och pinne!


Stort grattis!

2021-08-19

Stort grattis till Njunni (Tiro x Hjulie) och matte tillika kennelmamma Amanda som har varit och tävlat rally. Det resulterade i två kvalificerade resultat på 86p och 89p! och därmed titel RLD N.


Stort grattis!


(Njunni med mamma Hjulie på bild)

2021-08-05 - 2021-08-08

Tollarspecialen 2021


Nyp mig! Vad är det vi precis varit med om!?


Tollarspecialens utställning 2021.


Min fina fina bästaste bästa vän Tiro kammar hem rubbet!!


J SE VCH SE UCH FI UCH SE-V19 RLDN RLDF RLDA SE RALLYCH SPH1 Njupavallens Tiro


BÄSTA CHAMPION HANE

BIR CHAMPION

BIR CHAMPION MED JAKTMERIT

BÄSTA HANE

BEST IN SHOW!!


Han kammar också hem ett 2:a pris i öppenklass TJP på fredagen.


Vad har jag gjort för att förtjäna denna hund!?


Tack alla ni som hejat på och grattat oss idag! Jag blir så otroligt glad detta kommer jag leva länge på!!


Brain and beauty!

2021-08-05 - 2021-08-08

Tollarspecialen 2021

Flera av Tiros valpar har ju ställt upp och jag är så otroligt stolt över dem alla!


Tollarbos Tikkande Kiwi Lik Tiro (Tiro x Tikka)

- Ett mycket fint 2:a pris i nybörjarklass tollingjaktprov. Grattis Mikaela!


Tollarbos Tikkande Lava Lik Tiro (Tiro x Tikka)

-Mycket fint genomfört tollingjaktprov i nkl. Tyvärr inget pris men det finns så mycket fint att träna vidare på, ställdes i jaktklass där hon tyvärr inte blev placerade men med fin och lovande kritik! Grattis Maria!


Tollarbos Tikkande Leffe Lik Tiro (Tiro x Tikka)

-Oplacerad öppenklass hanar, men med fin och lovande kritik! Grattis Anna!


Pathseekers My Soulmate Viddjá (Tiro x Hjulie)

-2:a bästa unghundstik! Grattis Angela!


Pathseekers my soulmate Njallù (Tiro x Hjulie)

- Bästa hane diskvalificerad fel.

-BIS diskvalificerade fel! Grattis Frida!


Tyvärr har jag inte bilder på alla, men lika stolt är jag ändå

2021-08-08

Stort grattis till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som idag fixade sitt sista kvalificerade resultat i fortsättningsklass rallylydnad, på 99 poäng! Därmed är titeln RLD F i hamn!


Stort grattis!

2021-08-01


-Jag och Tiro har också varit iväg och kört jaktprov i helgen! Två starter resulterade i 2:a pris, och jag är så nöjd! det var små saker som gjorde att vi inte nådde fram till 1:a priset så vi är ju där och nosar!


Är mycket stolt över vårat arbete och är nu taggad på mer!


Detta innebär också att Tiro får ta bort sin parantes från sitt utställningschampionat.


Kritiken är från söndagens start.

2021-07-30

Stort grattis till Kiwi (Tiro x Tikka) och matte Mikaela som på sin debut på tollingjaktprov kammar hem ett grymt 1:a pris! Detta innebär att de är kvalificerade för öppenklass samt att titeln J är i hamn! Otroligt imponerande, och så roligt att jag fick se det live!


Stort grattis!

2021-07-29

Stort grattis till Kila (Tiro x Hjulie) och matte Jenny som på två dagar både tävlar i lydnadklass 1 och i lägrespår! Det resulterade i ett andra pris i lydnad och ett godkänt resultat i bruksspåret. Detta innebär att titeln SPH1 är i hamn!


Stort grattis!

2021-07-28

Stort grattis till Njunni (Tiro x Hjulie) och matte samt kennel mamma Amanda som idag debuterade i rallylydnad nubörjarklass, där de kammade hem en klassvinst på 94 poäng!


Stort grattis!

2021-07-26

Stort grattis till Nalo (Tiro x Hjulie) och matte Frida som idag tog TVÅ fin fina uppflytt i startklass lydnad, på 174 och 166,5 poäng! Snart har ni titeln i hamn.


Stort grattis!

2021-07-21

Stort grattis till Viddjá (Tiro x Hjulie) och matte Angela som idag tog sitt sista kavlificerade resultat i rallylydnad fortsättning . Därmed är även Viddjás tredje titel i hamn, RLD F!


Stort grattis!


På bilden är även Viddjás "storasyster" Nova som också fixade titel. 

2021-07-19

Stort grattis till Kila (Tiro x Hjulie) som idag tog två kavlificerade resultat i rallylydnad nybörjare med sin extra förare Marie! Grattis också så klart till matte Jenny som tränat henne så fint! Marie fick hoppa in i sista sekund på tävlingen då Jenny blev sjuk. Men det gick ju bra ändå, och därmed är även Kilas andra titel i hamn, RLD N!


Stort grattis!

2021-07-17

Värt att nämna denna dag också är att lilla Raya-piraya blir 12 veckor idag, och har alltså varit med oss i hela fyra veckor <3

2021-07-17

Kiwi (Tiro x Tikka) har också varit och tävlat, ännu en gång i agility! Tredje starten för detta otroliga ekipage resulterade i ytterligare en pinne och uppflytt till klass 2 i hoppklass!


Stort grattis! 


2021-07-17

Även Viddjá (Tiro x Hjulie) och matte Angela ställde för första gången på officiell utställning , det resulterade i 1:a i unghundsklassen med ett välförtjänt excellent!


Stort grattis!


Bilden är tagen av Lene Lykke-Olesen


2021-07-17

Jag och Tiro har äntligen fått vänstervarvat igen efter ett långt uppehåll pga corona. 


Västerås Nordic dog show resulterade i bästa hane med nordic show cert och senare BIM!


Vi tog oss tillbaka med bravur, och Tiro showade som om vi aldrig varit ifrån ringen :) Stå bilden är tagen av Lene Lykke-Olesen


2021-07-13

Stort grattis till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som idag debuterade i rally fortsättningsklass. Det resulterade i två kvalificerade rundor på 97 och 91 poäng!


Stort stort grattis!


2021-07-11

Stort grattis till Kiwi (Tiro x Tikka) och matte Mikaela som idag startade sin andra officiella start i agility. Det blev en 2:a placering och ännu en pinne I hoppklass.


Stort grattis!!


2021-07-08

Resultaten strömar in för Tiros valpar! 


Idag säger vi grattis till Viddjá (Tiro x Hjulie) och matte Angela, som debuterat i rallylydnad fortsättningsklass. De kammade hem två kvalificerade resultat på 93 och 97 poäng!


Stort grattis!


2021-07-07

Idag säger vi stort grattis till Kila (Tiro x Hjulie) och matte Jenny samt Kilas farmor Marie. Marie tävlade Kila i startklass i Hofors, och de tog tillsammas ett 1:a pris samt en första plats och därmed Kilas första titel LD STARTKLASS.


Stort grattis!!


2021-07-06

Idag säger vi stort grattis till Nalo (Tiro x Hjulie) och matte Frida, som har debuterat i rallylydnad nybörjarklass. Det resulterade i två kvalificerade resultat på 76p och 94p. 


Stort grattis!!


2021-07-04


Kiwi (Tiro x Tikka) fortsätter att briljera! Idag gjorde de sin första

officiella agilitytävling vilket resulterade i en pinne i hoppklass med en fjärdeplacering. I agilityklass fick de tio fel men Mikaela säger att Kiwi hade rätt tänk över balanshindret och att de hade en bra känsla i loppet.


Kiwi och Mikaela har även kommit med i en agilitysatsning som börjar i höst. Det heter Topteam Sweden!


Stort grattis till er!

2021-06-20


Välkommen till familjen säger vi till lilla Raya! Som vi längtat efter henne, ska bli så roligt och se vad framtiden har att erbjuda med henne!


Läs mer om Raya på hennes egna sida, här!

2021-06-20


Idag säger vi stort grattis till min älskade älskade Tiro som blir 5 år!

2021-06-19


-Piksis och matte fortsätter att leverera! Idag tog dom sitt sista kvalificerade resultat i rallylydnad nybörjarklass! och därmed även deras första titel RLDN!


Stort grattis, jag är så stolt!

2021-06-14


-Tiro planeras para Bizzy (Con Fuoco Tolling In The Deep) från kennel Con Fuoco i Nederländerna!


Detta är en väldigt spännande kombo, och den planeras till hösten 2021.

2021-06-13


-Love (Tiro x Tikka) har varit på extriörbedömning igen! Denna gång gick han hem med ett excellent och en fin fin kritik! Grattis.

2021-06-12


-Piksis och mattes vinnarstråk fortsätter! Idag tog dom sitt första kvalificerade resultat i rallylydnad! 99 poäng och en förstaplats!


Stort grattis igen!

2021-06-09


-Idag säger vi grattis till Piksi (Tiro x Hjulie) och matte Anneli som gjort ett godkänt anlagstest i viltspår med bravur!


Stort grattis! 

2021-06-02


-Coldplaykullen börjar bli så stora! En fartfylld, trevlig kull med mycket energi. De är jämna i kropp och utseende och visar redan fina kvaliteér. Ska bli fantastiskt roligt att följa denna kull!

2021-05-29


-Love (Tiro x Tikka) har varit på extriörbedömning! han fick en fin kritik med ett very good. Mycket utvecklingspotensial i den grabben.

2021-05-15


-Tiros norska ungar fyller 4 veckor, och dom är helt underbara och vackra.

2021-05-13


-Tiro-barnen levererar återigen!


Idag säger vi stort stort grattis till Maria och Lava (Tiro x Tikka) som på sin debut på TJP tog ett 2:a pris!


wow säger jag bara! Farmor är så stolt


Foto: Maria, och från provet Anette Björgell.

2021-05-09


-Idag säger vi grattis till Kiwi (Tiro x Tikka) och matte Mikaela som tagit viltspårchampionat! Tre raka ettor och med två HP! 


Stort grattis! 

2021-04-28


-Lyckan är gjord! Alla Tiros 12 valpar i Sverige är nu röntgade med bästa resultat! 11 med A och 1 med B höfter alla med ua på armbågarna! jag är så glad och tacksam till alla ägare som röntgat sina guldhundar.


Detta innebär också att Tiros HD index just nu ligger på fin fina 122.

2021-04-20


-Lyckad parning har nu skett mellan Love (Tiro x Tikka) och Arbetsviljans Vaniljhjärta 'Inez'. 


Nu hoppas vi på ett gäng härliga valpar från denna kombo i juni, som Tiro får bli farfar åt.


Ni kan läsa mer hos Arbetsviljans kennel.

2021-04-19


- NU ÄR DOM HÄR! Inatt och imorse kämpade Uma tappert med att föra 7 små valpar till världen, det blev tillslutt ett kejsarsnitt för att få ut de två sista. Men allt hade gått bra, både för mamma och valparna. 5 hanar och 2 tikar blev resultatet, och jag är en stolt farmor och Tiro är en stolt pappa.


Tema på valparna blir Coldplay låtar.

2021-04-13


- Idag fick vi veta att det finns 7 valpar i Umas mage. Nu är det även mindre än en vecka kvar till födsel! (Tiro x Uma)

2021-04-11


- Idag säger vi grattis till Kiwi (Tiro x Tikka) som tagit sin första etta med HP i viltspår.


Läs mer om Kiwi här.

2021-04-04


- Uma i Norge börjar blir rejält rund om magen! ca 2 veckor kvar tills vi får veta vilka små blivande stjärnor som gömmer sig där i.

2021-04-01


- Idag säger vi grattis till Diinas kull som fyller hela 4 år! Hurra hurra hurra!


Läs mer om Dunderboxer's C-kull här.

2021-03-31


- Idag fick jag goda nyheter! Sist ut att röntgas i Tiros kull hos Pathseekers kennel var Nila, och resultatet var ju det bästa man kan få. HD grad A och ED ua (0+0).


Nu är hela Pathseekers kullen fri röntgade!


Kollaget är på Nila

2021-03-17


- Idag säger vi grattis till Tiros kull hos Tollarbos kennel som fyller 2 år! Hurra hurra hurra!


Läs mer om kullen här.

2021-03-16


- Tiro och Uma är med valpar! Ultraljudet idag visade att Uma är dräktig! Så nu kan vi vänta oss små valpar i Norge hos Tollarjentenes kennel i mitten av april.

2021-03-14


-Love (Tiro x Tikka) är planerad att para Arbetsviljans Vaniljhjärta 'Inez', valpar planeras till sommaren 2021. Tror detta kan bli en riktigt spännande kombo!


Ni kan läsa mer om denna kombo hos Arbetsviljans.


Fotot på Inez är lånat från Arbetsviljans kennel, fotot är taget av Maria-Therese Espinosa Ohlsson

2021-02-17


-Tiro har parat Tollerjentene's Dancing In The Street 'Uma' i Norge. Nu hoppas vi på att ett gäng härliga valpar ska födas hos kennel Tollerjentene's i Norge i mitten av april.